V tokratnem članku o poročnem plesu izpostavljamo temo, o kateri smo sicer že pisali. Tokratni zapis je osredotočen predvsem na to, česar nikakor ne spreglejta, ko bosta v fazi načrtovanja poročnega plesa.

1. Odlašanje s plesnim tečajem do zadnjega trenutka

Vajine priprave so že v polnem teku, vendar je do dneva D še nekaj mesecev. Ker vama ob vsakodnevnih obveznostih in načrtovanju ugaja, da nepotrebne malenkosti prestavita na kasneje, to storita tudi z odločitvami, ki se tičejo poročnega plesa, kar predstavlja veliko napako.

Tako kot vsak dogodek, ki je zahteven v izvedbi, tudi poroka zahteva dobro načrtovanje. Četudi ne želita glamuroznega dogodka in bosta poroko izvedla v ožjem družinskem/prijateljskem krogu, je potrebno dobro razmisliti. Sliši se banalno, vendar je pogosto tako, da se partnerja premalo pogovarjata o tem, kaj si želita in kaj pričakujeta od poročnega dne. Poročni ples je dejavnost, ki nas precej iskreno razkrije. Lahko izpostavi našo osebnost in zunanjost tudi na način, kakršnega si ne bi želeli, zato je pomembno, da s plesnim tečajem ne odlašata.

 

2. Načrtovanje velikega plesnega šova, ki presega vajine zmožnosti

Vajin poročni dan sta si zastavila velikopotezno. Pričakujeta veliko zabavnih točk, iskrene govore in predvsem – trenutek, ko bosta zablestela s svojim unikatnim plesnim nastopom, ki sta si ga zamislila kot kombinacijo ganljivih, humornih, dramskih vložkov. Odlično razmišljata, saj si želita, da vajini gostje na poroki uživajo, vendar pazita, da si ne bosta zadala preveč.

Kot smo pisali že tukaj, gledalce pritegne nastop, ki je iskren, suveren in doživeto izveden. Če se izvajalec plesnega nastopa obotavlja, mu je nerodno ali ne uživa v nastopu, je to gledalcem izjemno težko opazovati. Zato se je potrebno pred načrtovanjem plesa pogovoriti tudi o tem, kaj si resnično želita in kaj menita, da zmoreta. Če ustvarjata zabavno točko, polno presenečenj, samo zaradi prijateljev, sama pa v tem več kot očitno ne uživata, je bolje, da se že od začetka temu odpovesta.

Prav tako se je pomembno zavedati tudi tega – širokopoteznejši kot je projekt, več ljudi vključuje in je zato tudi finančno zahtevnejši. Kot že rečeno, vajin premislek naj se dotakne tudi tega, saj ni vredno, da vama poročni dan pokvarijo neprijetna presenečenja.

porocni ples

 

3. Poročni ples je zgolj prestopanje na mestu

Torej, odločila sta se za vključitev poročnega plesa v svoj program. Možnosti je več – lahko se preprosto zavrtita na svojo priljubljeno skladbo, ustvarita daljšo točko in še kaj. Odločita se za prvo, češ, saj se bova tisti dve minuti že malo zavrtela. Naučita se enega izmed obratov in osnovni korak, to je to. Ko pride čas za vajin nastop, pa vajini gostje ugotovijo, da se večino časa ne premakneta z ene točke vajinega plesišča, saj vajino plesno znanje omogoča zgolj to – plesanje na isti točki.

Gostje pričakujejo vsaj malo šova, zato je bolje v svojo točko dodati vsaj en korak, ki bo vajin, ki bo drugačen, ki bo pokazal, da sta se odločila za korak naprej in se kot par naučila nekaj novega, pri tem pa skupaj premagala izziv. Odplesati pred vsemi pomeni, da skupaj zmoreta več kot vsak zase.

4. Ples načrtujeta brez ozira na poročno obleko

Upoštevajoč vse zgoraj napisano, sta se na večerni del poročnega dne dobro pripravila – zabavni program bo bogat in poln presenečenj. Ker mora nivoju programa ustrezati tudi vajin izgled, sta se odločila za resnično elegantne obleke, ki vaju sicer nenavadno utesnjujejo.

Tudi to je lahko vir mnogih težav na tako pomemben dan. Kot smo omenili že tu (poročni ples in obleka), obstajajo pomembni razlogi za premislek, kakšni naj bosta obleki ženina in neveste, da bosta lahko kos vsem izzivom večera.

Poročna obleka lahko nevesto močno ovira pri gibanju, kar je potrebno predvideti pri načrtovanju fotografiranja in poročnega plesa ter preostalega kulturno-umetniškega programa večera. Prav tako to velja tudi za ženina, ki ga lahko suknjič pomembno ovira pri gibanju zaradi kakovosti izdelave suknjiča, vrste kroja ali njegovega pomanjkanja izkušenj z nošenjem oblek.

Izbira obleke obeh naj bo torej izvedena sočasno s premislekom o plesu in ostalih gibalnih zahtevah poročnega dne, ne pozabita pa tudi na možnost spremenljivosti vremena.

5. Neustrezna obutev

Pogosto si neveste najprej izberejo obutev (z ozirom predvsem na izgled in ne funkcionalnost), nato pa temu prilagajajo svoj poročni ples in gibanje po prostoru. Menimo, da je to napaka, saj se ravno zaradi tega težko premikajo naravno, svoja stopala in hrbtenico pa utrujajo še bolj, kot bi to bilo nujno potrebno. Obutev naj se izbira vzporedno s premišljevanjem, kakšno poroko si želita in kako zahtevna bo poroka z vidika plesanja. Zagotovo je lepše videti iskreno nasmejano nevesto, ki se lahkotno premika med svati kot pa lep obraz, ki je napet in na katerem se vsake toliko zariše izraz utrujenosti in bolečine zaradi obutve.