Nakupovanje novih oblačil je lahko zabavno. Nakupovanje poročne obleke pa je lahko še toliko bolj vznemirljiva izkušnja. Za dekle, ki je vedno sanjalo o pravljični poroki, je poročna obleka eden najpomembnejših elementov tega dne in kot taka naj bo resnično – pravljična. Zato je pomemben del priprav na poroko tudi obiskovanje poročnih butikov ob poizkušanju čudovitih oblek, med katerimi bi lahko bila tista prava. Obstaja veliko vidikov za izbiranje popolne poročne obleke, toda tokrat se bomo osredotočili samo na en vidik – plesno sposobnost.

Pri iskanju prave obleke se je potrebno držati posebne filozofije; zabavati se in preizkušati toliko oblek, kot jih je potrebno, da bi našli svojo sanjsko. Med preizkušanjem ne pozabite izvesti nekaj gibov. Zavrtite se, preverite, kako vam vaša poročna obleka omogoča spuščanje in vzpenjanje po stopnicah ali vrtenje. Od sprehoda do oltarja in objemanja gostov, pa vse do plesa vam mora obleka omogočati prosto gibanje. Tukaj je nekaj nasvetov za pomoč pri izbiri vaše poročne obleke.

Obleka brez naramnic

Gravitacija ima tudi pri oblekah brez naramnic svojo moč. Vlečenje navzgor in popravljanje vaše obleke vso noč, še posebno pa med poročnim plesom, ne deluje elegantno in lahko uniči vaše razpoloženje in fotografije. Najboljša rešitev je, da v tem primeru izberete obleko, ki ji je mogoče odstraniti in ponovno namestiti naramnice. Tako bo vaša poročna obleka brez naramnic ostala nepremična, ko boste dejavni.

Rob nad tlemi

Drsenje obleke po tleh ima lahko čudovit učinek, če pa se med plesom sklonite proti tlom ali se s hrbtom naslonite nazaj, lahko kaj hitro stopite na rob obleke in jo poškodujete ali celo raztrgate. Da vam ne bo potrebno nezaupljivo pogledovati k robu svoje obleke, naj bo šivilja pri prilagajanju obleke osredotočena na vašo višino, pri čemer naj upošteva še višino vaših petk, ki jih boste nosile tisti večer. Pri tem je najpomembnejši prav rob na sprednjem delu obleke, saj boste večino premikov izvajale ob hoji naprej.

Obutev

Nošenje večerne obleke vam daje zeleno karto za obutev, kakršno si želite, vendar pri tem ne pozabite tudi na udobje. Izberete lahko npr. obutev s platformo oz. z manj izrazito peto.

Drža telesa

Priporočljivo je, da ste fizično aktivne, saj bo to (vsaj do določene mere) pripomoglo tudi k lepši drži na poročni dan. Zelo pomembno je tudi, koliko svobode izbrana poročna obleka dopušča vašim nogam. Več svobode kot imate, bolj naravna bo tudi vaša drža telesa. Ne pozabite, da imajo nekatere poročne obleke zajetno težo. Zelo pomembno je razporediti težo obleke tako, da jo boste nosile čim bolj naravno. Pri tem ne pozabite, da je smiselno imeti čim večji delež težjih okraskov v zgornjem delu obleke. Če je večina teže v spodnjem delu obleke, je breme obleke namreč večje, kot če bi bila teža enakomerno razporejena.